Uygulama olarak, geliştiriciler DevOps'tan büyük ölçüde faydalanır: Onlara zaman kazandırır, yazılım kalitesinin sağlanmasına yardımcı olur ve hem altyapı hem de çözümlerin güvenilirliğini artırmaya yardımcı olur. Genel olarak bu, özellikle birden fazla istek üzerine dağıtım çalıştıran kuruluşlarda daha fazla üretkenlik ve verimlilik sağlar.
DevOps kullanıldığında, proje paydaşları hizmet ürününün gerçek zamanlı gelişimini izleyebilir, uygulama ve bakım durumunu takip edebilir ve kalitesini daha iyi değerlendirebilir. Proje yönetimi söz konusu olduğunda ekipler arasındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırabilir. Bu sayede ekipler sorunları erkenden tespit edebilir ve sorunların kurum geneline yayılarak iş akışını aksatmasını önleyebilir.
DevOps'tan en çok yararlanan işletme türlerini tanımlamak söz konusu olduğunda, standart cevap çok sık sürüm yayınlamaya ihtiyaç duyan kuruluşlar olacaktır. Peki neden? Çünkü DevOps, özellikle yalın başlangıç metodolojisi ile birlikte sürekli dağıtım ve sürekli teslimatı kolaylaştırır.
Startup'lar da DevOps'tan faydalanabilir çünkü DevOps maliyetlerini düşürecek ve teslimatı hızlandırmaya yardımcı olarak pazara hızlı bir şekilde girmelerini ve rekabetin hızını kesmelerini sağlayacak kaliteli bir ürüne sahip olmalarını sağlayacaktır.
Bununla birlikte, çoğunlukla, herhangi bir işletme DevOps yönelimini ve felsefesini benimsemekten fayda sağlayabilir. DevOps'un karmaşık projelerdeki öneminden bahsedecek olursak, ne kadar çok bileşeni entegre etmeniz gerekiyorsa ve sistem ne kadar çok modele sahipse DevOps o kadar faydalı olacaktır. Diğer projeler için DevOps mühendisleri, yazılım geliştirme ile paydaşlara ve son kullanıcılara teslimat arasındaki odağı dengelemek için ayrıntılara doğru düzeyde dikkat ederek devreye girebilir.